Dönteni kell! Maradj vagy indulj a céljaid felé! Jól kell döntened, lehet, hogy már nem lesz visszaút. Nem vagy egyedül! Mindig, mindenkinek eljönnek azok a pillanatok az életében, amikor úgy érzi, útelágazáshoz érkezett az élete. Nagy a tét, hiszen onnan ahol most állsz, nem látszik, hogy az út, amelyikre a lábad teszed, jó választás-e.

Mi az első reakció ilyenkor? Legtöbbször a félelem hogy – Mi lesz, ha megbánom? Mi lesz, ha rossz döntést hozok, és rosszabb helyzetbe hozom magam, mint amilyenben vagyok? Senki nem viseli jól az efféle terhet és felelősséget, de lépni kell! Azt tanította az élet, hogy ilyenkor mérlegelj, matekozz, mit nyersz, mit veszítesz. Persze, tedd meg ezt is, de közben figyelj az érzéseidre, figyelj, mit üzen a Lelked a testeden keresztül, súgja-e hogy merre indulj? Honnan ismered fel?

Gyújtsd egy fehér gyertyát, ülj le egy kényelmes székbe vagy fotelba, és hunyd be a szemed. Ügyelj arra, hogy kezed-lábad ne legyen keresztbe! Végy háromszor mély levegőt és jól fújd ki. Idézz fel egy olyan múltbéli eseményt, élethelyzetet, amikor érezted, hogy a helyeden vagy, jól mennek a dolgok, megéled az elégedettséget. Amikor szeretted az életed, és azt érezted bárcsak mindig így maradna! Ha megtaláltad, éld bele magad ebbe az emlékképbe, ebbe az időszakodba. Engedd, hogy átjárja tested minden porcikáját ez az élmény. Közben figyeld a tested jelzését. Hol érzed ezt a jó érzést? Mely testtájadon? Milyen ez az érzés? Ha megvan, jegyezd meg jól! Ez az a jelzés, amit a Lelked akkor küld, ha Önmagad vagy, a saját utadat járod.

Aztán rázd meg magad kicsit és zökkenj ki ebből. Végy egy újabb mély levegőt, és idézz fel egy olyan történetet az életedből, amikor nagyon szerettél csinálni valamit, vagy szerettél volna, de lebeszéltek róla, megtiltották ezt neked, bekorlátoztak. Ezt hol érzed a testedben? Milyen érzés? Ez azt jelzi ne tedd, ez nem a Te utad, ez nem Te vagy!

Mostmár van két útjelződ. Amikor válaszút elé érkezel vagy mérlegelned kell, ez szerint teszteld vissza magad. Keress egy magányos, nyugodt időszakot, amikor csend van körülötted és tudsz magadra figyelni. Éld bele magad az adott helyzetbe, amiben a döntésed meg kell hoznod, amiről szeretnéd biztosabban tudni, hogy neked jó lesz-e. Játszd le magadban, mint egy kisfilmet, közben figyeld a tested jelzéseit. A jelzőrendszered be fog kapcsolni! Hallgass rá, ne bíráld felül! A Lelked oda vezet, ahol lenned kell!